Jorden er dejligt sted at være for mange mennesker, derfor vil mange naturligvis også gerne værne om den. Der er efterhånden mere og mere fokus på, hvordan mennesker kan gøre sit for at passe bedre på miljøet og fremme bæredygtighed. Men hvad er bæredygtighed egentlig? Og hvordan gøre mere for miljøet i sit daglige liv? Læs med her.

Man kan sige, at bæredygtighed er et begreb, som handler om for eksempel at bruge jordens ressourcer, men uden at jorden tager for meget skade, eller mindst muligt. Det handler om, hvordan man kan genanvende, altså recycle, og vælge bæredygtige materialer, samt spare på energi og ressourcer.

• Spar på vandet, for eksempel når man børster tænder. Man kan tage kortere bade, eller slukke vandet når man vasker håret.

• Man kan også vælge energivenlige hårde hvidevarer og vælge eco-programmer, hvis muligt.

• Affald sortere, sådan at man skelner mellem restaffald, plastik, glas og så videre.

• Tage cyklen frem for bilen en gang i mellem

• Have kødfrie dage

• Vælge økologisk mad, hvis muligt.

• Genbruge/second hand

Omtanke for miljøet er altså mange ting. Og ofte er det små ting i hverdagen, som man kan ændre, Som for eksempel ved genbrug. For opbevaring af mad eller, hvis man skal i gang med at hjemmesylte, kan man for eksempel gemme syltetøjsglas, oliven glas og lignende. Det samme gælder med tøj. Der findes mange platforme på internettet og de sociale medier, hvor man altså kan gøre sig en god handel. Man kan også besøge de mange genbrugsbutikker landet over, hvor man kan gå på opdagelse i gamle ting og sager.

Bæredygtighed i haven

Er man den heldige ejer af en have, eller en terrasse, kan man med fordel dyrke både frugt og grønt selv. Man kan lave en køkkenhave for eksempel, eller plante i potter. Sådan kan man få de lækreste grøntsager og frugter uden at skulle i supermarkedet og købe dem. Hos Harald Nyborg kan man finde et stort udvalg af varer indenfor blandt andet haven. Skal du i gang med at lave terrasse og mangler et nyt bænkesæt , solseng eller parasol så kan du finde det der.

Hos Harald Nyborg finder du også det, som du har brug for til at komme i gang med køkkenhaven eller drivhuset. Mangler du plæneklipper eller beskærer udstyr, er dette også at finde. Harald Nyborg har masser af redskaber til at drømmehaven, med både udstyr til store og til små. Måske leder du efter en pool, som ikke koster en formue, men hvor det stadig er muligt at blive kølet af i de varme sommermåneder? Det kan også være en udendørsspa er på listen over must haves. Se det store udvalg på haraldnyborg.dk eller besøg en af de fysiske butikker.