Har du taget stilling til, at det er blevet tid til en nyt job, så kan det være en god idé, at række ud til et konsulenthus, der specialiserer sig som headhunter. Selvom dette kan virke relativt simpelt, så kan dette for nogle være en forvirrende affære. For hvad er egentlig forskellen på en karriere rådgiver, en recruiter og en headhunter? Og hvordan bliver man overhoved headhuntet? Læs mere om dette forneden.

Hvad er en headhunter?

Går du og ønsker et skift i din karriere, så kan dette gøres på mange måder. En karriere rådgiver er en, der tilbyder råd og vejledning til alt involveret din karriere. En recruiter er typisk in-house i en organisation og sørger for at anskaffe nyt talen til deres virksomhed. En headhunter er en, der hjælper et større omfang af virksomheder med at finde talent. Dette er fordelagtigt, da de beskæftiger sig med et langt større omfang af brancher, samt forskellige kompetence områder hos kandidater.

Ofte vil en headhunter finde dig. Det kan være at du pludselig modtager en uventet mail eller telefonopkald. Det kan virke som om det kommer ud af det blå. Men i virkeligheden så har de sporet dig nøje og på en forsætlig måde, og ser dig som en mulig kandidat. Men hvordan finder de dig så?

Vær aktiv på de sociale medier

Headhunting handler i høj grad om at være attraktiv for potentielle virksomheder og vise, at man kan sit værk. Det kræver dog, at man er synlig de steder som de kigger. Og en af de populære rekrutteringssteder i dagens jobmarked er de sociale medier.

Dette er hverken noget, der kræver mange følgere eller likes. Dine profiler skal blot fremstå pæne, så du virker mere attraktiv som en potentiel kandidat. Det hjælper især hvis du ikke har et profilbillede, der er alt for fjollet. Det kan godt være at det er et sjovt billede, men du kan ikke være sikker på, at en potentiel headhunter har en sans for humor.

Din Linkedin profil er især et vigtigt værktøj, når det kommer til rekruttering. Her ønsker du, at den er, opdateret med dit CV og relevant erhvervserfaring. Husk at benyt dig af faglige nøgleord, der griber interessen og fremhæv dine resultater. Hvis du fra tid til anden også poster originalt indhold på din side, der er relevant for din branche, så viser du dine faglige kompetencer og din interesse i faget.

Få karriererådgivning

Din karriere er et udtryk for et forløb igennem din uddannelse og dit arbejdsliv. Går du efter at finde en ny stilling, så ville det derfor være fordelagtigt, at få karriererådgivning hos nogle specialister inden for rekruttering.

Ballisager er specialister i headhunting og har faktisk rekrutteret til over 19 forskellige brancher. Hvis du benytter dig af dem til din karriererådgivning, så øger du din egen synlighed inden for deres radar og de over 18.000 virksomheder, som de har i deres netværk. Deres ekspertise kan være det sidste skub, der øger din faglige synlighed, så du kan blive headhuntet til dit drømmejob.