Er du endnu ikke hoppet på toget med at eje kryptovaluta, kan du uden problemer nå det. Og du kan stadig nå at tjene mange penge. Det er lettere end du tror, at komme igang.

Hvad er kryptovaluta?

En kryptovaluta er en valuta, der kun findes digitalt, og hvor der bruges kryptering til at sikre transaktionerne. Valutaen findes ikke fysisk, men har alligevel en direkte værdi. Teknikken bag kryptovaluta hedder blockchain, og kan lettest forklares som en voksende kæde af blokke, der er forbundet via kryptografi. Så kryptovaluta er i princippet en række poster i en database. Denne database er decentraliseret, og altså ikke styret fra en virksomhed eller en nationalbank som øvrige valutaer er.

Bitcoin var den første

Den første kryptovaluta, der for alvor bredte sig er Bitcoin, hvilket skete fra 2009. Valutaen er i cirkulation i 21 millioner enheder, og kan deles ned til otte decimaler. Tidligere har andre kryptovalutaer være søsat, men fik ikke fat på samme måde som Bitcoin gjorde.

Hvordan kan jeg købe kryptovaluta?

Det kan være svært at forstå hvordan kryptovaluta fungerer, og hvordan den virtuelle valuta kan have en værdi. Og måske er det lige så svært at forstå, hvordan du skal handle med kryptovaluta. Men det kan du blandt andet via den handelsplatform, der hedder Markets. En handelsplatform, der er reguleret under EU, hvor alt foregår under stor sikkerhed, men hvor det stadig kun tager fem minutter at få oprettet en profil og komme i gang med at handle med bitcoins eller andre kryptovalutaer.

Hurtig handel

En de helt store fordele med kryptovaluta er at det er super let at handle online og overføre penge mellem verdensdele. Og dette på en helt sikker måde. Skal du overføre penge fra en bankkonto til hinanden er det ofte langsomt og dyrt med gebyrer. Med kryptovaluta foregår det med det samme og det er meget små gebyrer, der betales.

For dem uden bankkonto

En stor del af verdens fattige har ikke en bankkonto. Det gør deres muligheder for at handle og bare have en lille opsparing stort set umulig. Men det kan de med kryptovaluta. Alle kan handle kryptovaluta fra deres mobiltelefon, og dermed også tjene ekstra på den måde. Forhåbentlig noget, der kan ændre udbredelsen af fattigdom.

Prisen kan stige

Der har været op- og nedgang for specielt kursen på Bitcoins i den levetid. Mange har tjent store summer på at eje Bitcoins, men nogen har også tabt penge. I fremtiden vil udbuddet af Bitcoins blive minimeret, og dermed er det ret sandsynligt, at prisen vil stige.