Hvis du har mange lamper i hjemmet, som du ofte har tændt, så bruger du højst sandsynligt en masse energi. Derfor får du også en høj energiregning hver måned, hvis du altså hyppigt har dine lamper tændt. Du kan dog ændre på dette ved at stræbe mod at spare mere på energien.

Det betyder ikke, at du behøves at skille dig af med dine lamper. Du kan blot udskifte dine almindelige pærer med nogle, der er langt mere energisparende. Her er et godt eksempel LED pærer. Disse sparer noget mere på energien, end de almindelige gør, og så kan de mange steder også fås til billige priser. Derudover har de også en lang levetid; nogle af dem på op til 30 år. Læs mere herunder og bliv klogere på, hvilke muligheder der er med LED.

LED pærer har en lang levetid

LED står for Light Emitting Diode. Det vil altså sige, at det er en diode, der udsender lys. Grund til, at de ikke bruger så meget energi, skyldes netop dioden. Den afgiver nemlig ikke ret meget varme, og derfor bruges der mere energi på lys. Dette er anderledes fra en almindelig varmepære, der bruger cirka 90 % på at afgive varme.

Levetiden på en LED er derfor også meget lang, og i nogle tilfælde op til 50.000 timer. Det betyder, at du meget sjældent skal skifte dem ud, hvilket er praktisk, og samtidigt skåner du også miljøet.

Et miljøvenligt produkt

En anden fordel ved LED er, at de er med til at skåne miljøet i modsætning til almindelige pærer. Man bruger ikke miljøskadelige stoffer til at producere dem i første omgang. Derudover indeholder LED heller ikke kviksølv, hvilket også er med til at skåne miljøet.

Fordi LED produkterne har så lavt et strømforbrug, er udledningen af CO2 også betydeligt mindre. Ifølge beregninger så vil man under en LED pæres levetid spare cirka 2 tons CO2 i modsætning til en almindelig halogens levetid. Så hvis du er miljøbevidst, så er LED produkter lige sagen for dig.

Høj effektivitet

Udover at have lang levetid og at være meget miljøvenlige, så er der også flere fordele ved LED. De har nemlig også en meget højere effektivitet, når det kommer til at bruge energi. Man regner med lumen/watt, når man måler energieffektiviteten på et elektronisk produkt. LED produkter har en effektivitet på 100 lumen/watt, hvor nogle varmepærer har en effektivitet helt nede omkring 6 lumen/watt.

Der er altså meget stor forskel på, hvordan de forskellige produkter udnytter energien. Det vil altså sige, at du kan spare en del på energiregningen med LED produkter.

Kommer i mange former og størrelser

LED produkter kommer i et meget stort udvalg. Du kan få dem som almindelige kolber, og så kan du også få dem som spotlys. Du kan også få dem som lysstofrør. Der er altså rig mulighed for at finde LED produkter til netop dit formål.

Så hvis du mangler nyt energi og lys til hjemmet, bør du overveje LED pærer.