En virksomheds overlevelse afhænger i høj grad af, hvor gode de er til at markedsføre sig selv – og i dag foregår det hovedsageligt på nettet. Gode, skarpe videoproduktioner konverterer som intet andet på samtlige platforme og er fremragende til kort og fængende at promovere jeres produkter eller ydelser. Så hvordan markedsfører I bedst jeres virksomhed online med videoer?

YouTube-markedsføring

Hvis I som virksomhed virkelig vil møde jeres kunder der, hvor de er, skal I på YouTube. Videoplatformen bliver dagligt besøgt af millioner af brugere fra hele verden og er særligt populær blandt den yngre demografi – faktisk så populær, at over halvdelen af folk under 32 slet ikke forventes at have et tv-abonnement i 2025. Med markedsføring på mediet YouTube kan I fokusere jeres indsats utroligt specifikt, da algoritmen segmenterer brugerne i meget små, specifikke nicher. Det betyder, at I kun bruger penge på YouTube-markedsføring til brugere, der med stor sandsynlighed har en reel interesse i jeres produkter eller ydelser. Derudover er priserne på YouTube-annoncer også væsentligt billigere end f.eks. tv-reklamer.

Men hvordan skal I så sammenskrue en YouTube-video, så den når ud til så mange interesserede som muligt og genererer clicks? Det er selvfølgelig vidt forskelligt fra segment til segment, og er I i tvivl, vil et marketingbureau med garanti kunne hjælpe jer. Men helt generelt viser undersøgelser alligevel, at videoer med bestemte fællesnævnere har større sandsynlighed for at blive populære: Bl.a. klarer mellemlange og lange videoer sig bedst – og hvis I kan uploade dem uden for arbejdstiden, får I endnu mere udbytte af jeres budget til markedsføring.

Videomarkedsføring

Generelt må videomarkedsføring siges at være fremtiden. 9 ud af 10 danskere ser videoer dagligt, og statistik efter statistik har vist, at folk husker information formidlet i en video langt bedre, end hvis de fik det som tekst. Derfor garanterer videomarkedsføring næsten, at I når ud til og bliver husket af et væsentligt bredere publikum.

Markedsføring med flotte videoer er yderst effektivt – hvis I gør det rigtigt. Gode, solide videoproduktioner kan versioneres og tilpasses til samtlige platforme, så I både kan markedsføre jer med videoer på Facebook, YouTube, LinkedIn, Instagram m.m. Men at nå dertil kræver en stor indsats, og alt for mange begår de samme, klassiske fejl med deres videomarkedsføring.

Et godt eksempel er ikke at have styr på den historie, I vil fortælle. Det er vigtigt at være klar over, hvem I vil ramme med jeres markedsføring, og ikke bare skyde med spredehagl. Når det er på plads, skal I sørge for at strukturere jeres fortælling efter den klassiske model med en start og et problem, en midte og en løsning og en slutning med alle fordelene – og have fokus på, hvad kunderne får ud af jeres løsning, i stedet for f.eks. virksomhedens historie.

Selve videoen kan selvfølgelig heller ikke stå alene. Når den er færdig, er det jeres opgave at dele, omtale og booste den, så den kommer ud til så mange potentielle kunder som muligt. God videomarkedsføring er en længere proces, som starter med produktet og fortsætter så længe, I kan sprede jeres videoer og holde dem relevante – så hvis I gør det ordentligt, er videomarkedsføring en investering, der batter.