Badeværelset har i de senere år fået et øget fokus i boligindretningen. Fra at have været et rum der typisk var nedprioriteret, blandt andet da det ikke er det mest sociale rum, er det i dag top-pen af poppen når det kommer til boligindretning.

Dette øgede fokus har også medført mere og mere eksperimenterende trends og stile. En trend der virkelig har fået fat, og som du med fordel kan overveje at gå med på, er at ”forgylde” dit badeværelse med messing. Er du interesseret, så følg med her, når vi gennemgår hvordan du får messing på badeværelset.

Messing på armaturet

Et oplagt sted at starte med messing på badeværelset, er med armaturet. Messingarmatur er gan-ske udbredt, men dog ikke lige så udbredt som det forskellige ”sølv-armaturer”. Messing bringer dog en varme og elegance som andre udbredte metaller ikke giver til armaturer.

Der er dog en vigtig regel at huske på når du vælger armatur. Alt armatur skal gerne matche. Det giver et enormt rodet indtryk i et rum hvis bruseren er i messing og håndvasken er i for eksempel krom. Derfor skal du vide, at går du med messing bør du gå helt ud. Halve løsninger vil bare ende i rod.

Messing på afløbet

Reglen om matchende armatur gælder egentlig mere end det man typisk tænker på som armatur. Det hele handler om sammenhæng og helhedsindtryk. Her kommer gulvafløbet ind i billedet. Gulvafløb, eller i hvert fald deres riste, vil typisk også være udført i en form for metal, så her bør du også overveje at skifte.

Der er heldigvis mange gode muligheder for dette. Unidrains linjeaføb fra Highline Colour-serien er for eksempel et godt bud. Her kommer alle deres riste i en række materialer og farver, herunder messing, så du kan sikre alt dit armatur matcher.

Messing på andet metal

Skal du virkelig score højt på sammenhæng og helhedsindtryk kan du også tænke messing ind andre steder end armaturet. Hvis du ender med et badeværelse hvor alt metal er messing eller messing-lignende vil du opleve at det virkelig løfter niveauet af indretningen og giver en super følelse af sammenhæng.

Dette kan gælde mange ting. Messing kommer mange steder. Hvad med messingrør til at bruge som håndklædeholdere? Eller en toiletbørste og børsteholder i messing? Det kan også være små detaljer som grebene på skufferne. Kun fantasien sætter grænserne.

Gyldne puder

Det gyldne fra messing kan jo også gå igen i genstande der, af gode grunde, ikke er lavet i mes-sing. Med andre ord kan du gøre klogt i at tænke messing som en farve frem for et materiale. Dette giver så mange flere muligheder du kan trække på.

En genstand der kan være fed at have i en gylden udgave, er puder. Det kan måske virke lidt mærkeligt med puder, men dette passer godt ind med en generel trend indenfor badeværelsesde-sign. Nemlig at gøre det hyggeligt og et sted der er behageligt at opholde sig generelt. Et slags pusterum i en travl hverdag.

Gyldne detaljer

Når du er begyndt at tænke messing som farve er der så mange muligheder for messing på bade-værelset. Der er mange detaljer der kan fremhæves ved at gøre dem gyldne. Messingfarver vil typisk tiltrække sig de flestes blik, så flotte gyldne detaljer vil gøre sig selv meget centrale.

Et godt eksempel er en bakke til sæbe, tandbørster og lignende i messing. Hvis du kører en lidt minimal stil omkring din håndvask, kan dette være en ret elegant måde at få lidt mere fart på stilen, uden at det dog bliver for meget.