I mange år har vi nydt godt af 4G-forbindelsen, der har hjulpet os med at være online hvor som helst. 2020 blev året, hvor teknologien tog endnu et skridt videre og bød velkommen til 5G.

Et helt nyt netværk, der i dag sikrer, at en stor del af Danmark har 5G dækning, der er op til 100 gange hurtigere end 4G.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan få 5G mobilnetværk og nyde godt af den lynhurtige 5G dækning herhjemme. Vi fortæller dig også mere om, hvad 5G egentlig er for en størrelse.

Sådan får du 5G netværk på din telefon

Der er mange gode grunde til at vælge 5G til din telefon. Men vigtigst er den lynhurtige forbindelse, som overgår alt det, vi har set tidligere. I takt med etableringen af 5G mobilnetværk har danskerne stille og roligt fået mulighed for at vælge et 5G mobilabonnement , der giver dig den gode forbindelse, hvor du bor.

Netop et mobilabonnement er din bedste mulighed for at få glæde af 5G i Danmark. Du finder forskellige udbydere, der tilbyder dig netop 5G i dit abonnement, men det er langt fra alle steder, det er en mulighed endnu. Derfor skal du nøje udvælge de udbydere, der tilbyder dig en 5G forbindelse, så du kan være på landets stærkeste netværk.

Forskellen på 4G og 5G er tydelig

Kigger vi lidt nærmere på forskellen mellem 4G og 5G, er der tre grundlæggende forskelle. Først og fremmest kommer vi ikke uden om hastigheden, hvor 5G nemt kan være 20 gange hurtigere end 4G. Det afhænger selvfølgelig af antallet af enheder, og hvor du er placeret henne. Har du den bedst mulige dækning, kan du downloade en film på mindre end 10 sekunder.

Derudover er båndbredden langt større. Det betyder i sin enkelthed, at flere mennesker kan bruge det samme netværk, før det bliver svækket af trafikken. Og så er der langt mindre forsinkelse på eksempelvis beskeder, når du bruger 5G mobilnetværk.

Når det kommer til at vælge et 5G mobilabonnement, skal du ofte betale en smule ekstra for 5G. Jo bedre dit netværk skal være, desto dyrere vil det også være. Men heldigvis taler vi småpenge i forhold til, hvor stor glæde du får af din nye 5G dækning, der giver dig alle muligheder lige ved hånden.

Hvad kan 5G, som er helt særligt?

Der er selvfølgelig flere grunde til, at 5G er blevet rullet ud i Danmark i 2020. Det handler ikke kun om en hurtigere hastighed, for også en forbedret brugeroplevelse er i fokus. En hurtigere hastighed vil føre til en forhøjet kvalitet på nettet. Det giver nemlig muligheden for at anvende forskellige teknologier såsom VR og AR.

Derudover er 5G første skridt for at gøre mere brug af kunstig intelligens i forskellige teknologiske apparater. Det kan både være i bilen, på telefonen eller et tredje sted. 5G hjælper dig med at få den bedste brugeroplevelse lige ved hånden, og uden at skulle være forstyrret af belastede netværk eller langsom download af film og serier.