Når du bor i hus, følger der et vedligeholdelsesansvar med i prisen.

Det kan ud på at skovle sne om vinteren, slå din græsplæne med jævne mellemrum samt behandling af diverse overflader på dit hus. Overfladerne inkluderer facaden af dit hus, dine fliser og dit tag, der alle tre har en fælles skurk som skal bekæmpes - alger.

Algebehandling af dit tag

I forbindelse med algebehandlinger af dit tag, er det især vigtigt at du er ude i god tid. Mos og alger holder rigtig godt på fugt, og hvis det får lov til at sidde for længe, optager dit tag fugten, og så ødelægges materialet i dine tagplader. Det kan være en smart idé, hvis du oplever mange udfordringer med alger på taget, at få algebehandling af tag på abonnement. Således får dit tag en algebehandling én gang om året, og du gør din vedligeholdelsespligt af taget noget nemmere at indfri.

Tagrensning

Hvis du er én af de heldige, der ikke oplever de store udfordringer med alger på taget, er du stadig ikke undtaget fra vedligeholdelsen. Dit tag udgør en stor værdi for dit hus, og det slides hver dag, da det udsættes for alt slags vejr, samt luftforurening, så derfor er vedligeholdelse stadig vigtigt. Du kan med fordel få foretaget en tagrensning i ny og næ, så tagets levetid forlænges og du slipper for at skifte dine tagplader i forbindelse med alt for tidlig slid. Med en tagrensning vil du opleve, at taget efterfølgende vil fremstå som helt nyt og dermed forøges husets værdi.

Algebehandling af belægningssten og fliser

Alger og mos sætter sig ikke kun på dine tagplader, men også i dine belægningssten. Det er bliver hurtigt grimt at se på, og derfor er det en klar fordel hvis du også handler hurtigt her, så algerne ikke overtager din belægning eller dine fliser. En rensning af dine belægningssten kan, såfremt stenene kan tåle det, blive behandlet med smudsløsner eller med en mekanisk rensning. Her er det vigtigt at du husker, at dine belægningssten efterfølgende skal imprægneres eller males over, da det hurtigt bliver grimt igen, hvis ikke der efterbehandles.