Dette indhold er lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Efter andre digitale marketingstrategier har set dagens lys, bliver man ofte spurgt om e-mail marketing stadig har relevans den dag i dag. Det korte svar er ja. At skabe en stærk e-mailmarketingstrategi hjælper dig til at nå ud til og forbinde med dine målgrupper på en personaliseret måde, der kan hjælpe dig til at tjene flere penge til en overkommelig pris. Denne artikel har til formål at give dig et overblik over, hvorfor e-mailmarketing stadig er yderst relevant som en del af din digitale marketingstrategi den dag i dag.

4 grunde til at e-mailmarketing har relevans i dag

Herunder følger en liste over de vigtigste grunde til, at du skal bevare og udvikle på din e-mailmarketingstrategi.

• E-mails holder dig i nærkontakt med dine kunder. E-mails har den egenskab, at de holder dine kunder informerede. Forbrugerne har muligheden for at tjekke e-mails, når det er belejligt for dem, og en veltimet e-mail, der blot lader dine kunder vide, at jeres virksomhed eksisterer og tænker på kunderne, kan være en god idé. Kunderne har jo tilmeldt sig maillisten af en grund, så de vil sandsynligvis nyde disse mails, hvis altså indholdet er godt. På den måde kan du booste engagementet hos dine kunder.

• Mennesker bruger e-mails og har gjort det længe. I mere end 40 år har e-mail eksisteret, og som årene er gået, har e-mail vundet indpas som det måske mest foretrukne kommunikationsmedie (måske med undtagelse af SMS og andre instant message-systemer). Alle kender til e-mail og benytter det til dagligt. En undersøgelse af Hubspot viser, at op imod 91 % af alle forbrugere bruger e-mail. Derfor kan du forvente, at folk interagerer og læser e-mails, som kan føre til flere leads og nye kunder.

• E-mailmarketing er til at få råd til og giver en fantastisk ROI. ROI står for Return On Investment, og e-mailmarketing har en utrolig høj en af slagsen. Det betyder, at du får dine penge rigtig mange gange igen, når du benytter dig af denne form for marketing. Visse statistikker peger på, at du får pengene 42 gange igen, når du bruger penge på e-mailmarketing. Samtidig er e-mailmarketing enormt billigt. For eksempel tilbyder MailChimp, som er en af de største platforme, der kan hjælpe dig med e-mailmarketing, at du kan sende 12.000 mails om måneden, helt gratis! Og priserne derefter er også til at overkomme. Der er altså ikke nogen økonomiske grunde til ikke at have en solid e-mailmarketingkampagne.

• Forøg dit brands synlighed. Sociale medier er ikke det eneste sted, du kan øge din virksomheds synlighed. At have anskaffet sig en kundes e-mailadresse er en big deal! Det betyder, at kunden har vist interesse i din virksomhed, og e-mailmarketing giver dig muligheden for at pleje og forøge denne interesse og dermed dit brands synlighed. Det kan du gøre, da regelmæssige e-mails sørger for, at du forbliver top-of-mind hos dine kunder. Det betyder naturligvis ikke, at du skal sende alle dine kunder fire mails om dagen, men derimod at du har fået fat i en tråd, du strategisk kan blive ved med at hive i, indtil kunden køber noget af dig.

Kast dig ud i det

Efter at have læst denne korte introduktion til, hvorfor e-mailmarketing stadig er relevant, er der kun en ting tilbage at sige: Rigtig god jagt på de nye kunder – og huske at pleje de eksisterende så godt, du overhovedet kan.