Oplever du meget larm, mange afbrydelser eller større frustrationer i løbet af en dag på kontoret eller på din arbejdsplads generelt?

Hvis kontoret i ny og næ føles som en banegård, fordi der er tale om et åbent kontorlandskab, er det en god idé at gøre noget ved det.

Flere og flere ærgrer sig nemlig dagligt over manglende ro til koncentrationen i større kontorlandskaber. Derfor får du i denne artikel tips og tricks til bedre erhvervsindretning på kontorer, i industrier eller institutioner.

Det handler om lydisolering og smarte vægløsninger

For at en arbejdsplads kan fungere optimalt, er indretning en af de vigtigste faktorer at have in mente. For nogle fungerer åbne kontorlandskaber godt, mens de for andre kan være alt for støjgenerende. Derfor handler god kontorindretning eller generelt erhvervsindretning på arbejdspladser om at finde et kompromis. Det handler om at imødekomme alles behov på en måde, der kan justeres undervejs. Men hvordan?

Det er hér, DEKO kommer ind i billedet. DEKO er én af Skandinaviens førende udbydere af glasvægge og én af Danmarks største tømrer- og snedkervirksomheder med speciale i indretning af kontor-, erhvervs- og institutionsbyggerier. De tilbyder smarte vægløsninger, der kan reducere støj uden at gå på kompromis med, at lokalerne bliver for små eller for mørke.

Du kan nemlig sagtens få et åbent kontorlandskab med lydisolerede glasvægge og lydisolerede lofte. Du kan tilmed få brandsikre glasvægge, så sikkerheden er helt i orden. Fordelen ved at vælge glasvægge er netop, at der er mulighed for fuldt dagslys og kig til resten af kontoret. På den måde er der stadig mulighed for at minimere støj uden at gå på kompromis med hverken lysindfald eller følelsen af at sidde i et åbent kontorlandskab.

Foldevægge til sektionsinddeling

Er kontoret stort og vægløst, kan du med fordel overveje at indrette det med fleksible foldevægge. Fordelen ved foldevægge er netop, at de kan bruges til at inddele rummet i sektioner. Det kan for eksempel være på en dag, hvor der er flere ting i gang på én gang. Nogen sidder måske i møde, andre er til konference, mens enkelte arbejder koncentreret og selvstændigt.

I det tilfælde kan foldevæggene afskærme de forskellige arbejdsindsatser, så der stadig er mulighed for at arbejde i ro og fred. Foldevæggene kan nemlig hurtigt og nemt skubbes til side eller foldes sammen, så hele rummet igen kan bruges ved særlige lejligheder.

Er der et generelt behov for at lydisolere rummet, hvad enten det drejer sig om et kontorlandskab, eller andet, kan det være en fordel at hyre én eller flere indretningsentreprenører til indretning af kontor-, erhvervs- og institutionsbyggeri. Indretningsentreprenører tilbyder både hovedentreprise og totalentreprise alt efter, hvor omfattende renoveringen eller indretningen er.

Generelt er det vigtigt med et sundt kontormiljø, da det skaber en mere resultatorienteret virksomhed. Her bliver det generelt anbefalet, at rummene bør være lyse og rummelige. Et oplyst kontorlandskab bevirker netop til en øget positivitet medarbejderne imellem. Derfor kan lydisolerede glasvægge eller fleksible foldevægge være oplagt en løsning. Der findes alverdens muligheder inden for skillevægge til institutioner, erhverv, kontoret eller industri alt efter behov