Det er en god ide at undersøge markedet lidt, inden du vælger et flyttefirma. Der er mange gode firmaer, men som i alle brancher er der også nogle knap så gode.

Det er vigtigt, når man betror sine ejendele til et professionelt flyttefirma , at man kan stole på, at de behandler tingene ordentligt. Skulle der mod forventning gå noget i stykker er det blandt andet også vigtigt at flyttefirmaet har en god forsikring. Her beskriver vi nogle af de aspekter, som du bør undersøge, inden du vælger det endelige flyttefirma.

Lav research inden du vælger

Når du hyrer et flyttefirma skal du føle dig tryg ved virksomheden. Derfor skal du undersøge, om de har et godt renommé, eller om det er lidt blakket. Spørg dig for i din omgangskreds og læs kundernes anmeldelser af flyttefirmaet. En af de vigtige ting er at tjekke, at virksomheden har en god forsikring. For uanset hvor dygtige flyttefolkene er, så kan der ske uheld. I forsikringen skal der være nogle forsikringsbetingelser, der er til at have med at gøre som kunde. Der skal være et par døgn til at opdage eventuelle skader, inden fristen for anmeldelse udløber. Når man står i et nyt hjem eller kontor fyldt med flyttekasser, er det svært at tjekke det hele for skader hurtigt.

Arbejdes der under ordentlige forhold?

Det er også en god ide at undersøge om virksomhedens personale er professionelle og erfarne flyttefolk, der arbejder under ordentlige forhold. Hvis du har behov for at få opbevaret dine ting, kan du kigge efter et flyttefirma, der i tillæg tilbyder opbevaring. Det kan være lettere end at skulle køre tingene et andet sted hen.

En fast pris er at foretrække

Inden du vælger et flyttefirma, skal du også være sikker på at den pris I aftaler, også er den pris, der står på fakturaen. Det vil sige, at der ikke pludselig kommer flere udgifter oven i, som du ikke var blevet informeret om. Det er en ubehagelig overraskelse. En flytning er dyr nok uden uforudsete udgifter.

Tiderne skal overholdes

En anden vigtig faktor i en flytning er at tidernes overholdes. Flyttefirmaet skal møde op til aftalt tid. Du skal som kunde også kunne regne med at flytningen afsluttes inden for den fastsatte tidsramme. Nogle flyttefirmaer opererer med en mødegaranti, tidsgaranti, kvalitetsgaranti og prisgaranti. Det er en god sikkerhed for kunderne. Du har som kunde naturligvis også et ansvar for at flyttefolkene kan komme i gang til den aftalte tid. Du skal sikre, at de kan komme ind i huset, lejligheden eller kontoret. Du skal også sørge for at flyttefolkene kan arbejde uden at skulle styre uden om hunde eller katte eller legenden børn. Det vil sænke deres arbejde og vil ikke være trygt.