Selvom det er de færreste selvstændige, der glæder sig til månedens bogføring og fakturering, så er det især sidstnævnte, der sørger for, at der rent faktisk kommer penge i kassen for det arbejde, du har udført. Derfor er det noget, som du skal gøre og se frem til hver eneste måned.

Men det behøver ikke at være så slemt, som man måske lige går og tror. I hvert fald har vi nedenfor samlet fire tips til, hvordan din løbende fakturering bliver bedre og mere effektiv.

Brug skabeloner til dine fakturaer

Selvom en faktura ved første øjekast kan se relativ enkel og ukompliceret ud, så er der alligevel en række informationer, som man skal sørge for at have med. Derfor er det heller ikke overraskende, at mange stiller spørgsmålet: Hvordan laver man en faktura?

Heldigvis er svaret relativt enkelt; man bruger en fakturaskabelon. Der findes så mange forskellige, gratis skabeloner, der indeholder alle de rigtige detaljer, og som ovenikøbet byder på flotte designs. Så er det bare din opgave at ændre detaljerne og informationerne, så de passer til din virksomhed og den faktura, som du er ved at lave.

Fakturér for al det udførte arbejde

Der er desværre mange selvstændige, som har svært ved at værdiansætte sig selv og det arbejde, de har udført. Det betyder, at de ofte ikke får faktureret for alt det udførte arbejde, for det var jo bare en lille opgave.

Og mens det helt klart kan være en strategi, så driver du en forretning, og dine kunder er naturligvis bevidste om, at det koster noget at få leveret en ydelse eller et produkt. Sørg derfor for, at du ikke glemmer eller undlader at fakturere for arbejde, som du rent faktisk har udført.

Tilbyd dine kunder flere betalingsmuligheder

Traditionelt set har fakturaer været udstyret med et kontonummer, og så skal kunden bare overføre pengene via en bankoverførsel. Men som du nok ved, så er det i mange tilfælde en tungere og langsommere proces end eksempelvis at sende pengene via MobilePay.

Ved at tilbyde flere betalingsmuligheder (eksempelvis MobilePay, med betalingskort, PayPal eller lignende), øger du sandsynligheden for, at dine kunder rent faktisk betaler dine fakturaer til tiden.

Brug et regnskabsprogram

Der er fortsat mange danske selvstændige, der laver deres regnskab og fakturaer i hånden, Excel eller Word. Det er som sådan fint nok, men det er typisk en meget tidskrævende måde at gøre det på.

Hvis du er en af dem, er der sandsynligvis et seriøst effektiviseringspotentiale i at benytte et regnskabsprogram i stedet. Der findes et utal, og de kan alle hjælpe med bogføring samt opsætning, afsendelse og opfølgning på fakturaer og meget mere.

I fremtiden skal dit regnskabsprogram være digitalt, så hvorfor ikke digitalisere det allerede i dag?