Det er uundgåeligt, at vi mennesker på et tidspunkt i vores liv oplever at miste nogle af dem, der stod os nært. Efter et dødsfald ønsker dit fleste mennesker at kontakte en bedemand, der kan hjælpe midt i sorgens svære tid.

I denne artikel bliver du både klogere på, hvilke opgaver en bedemand varetager og ligeledes hvorfor det er en fordel at få hjælp udefra i forbindelse med planlægningen af en afskedsceremoni.

Få tid til hinanden og sorgen

Hvad end I som pårørende ønsker at afholde en begravelse, bisættelse eller borgerlig ceremoni for afdøde, kræver det planlægning og varetagelse af en lang række opgaver. Det kan hurtigt føles som en uoverskuelig proces, hvis I står med opgaverne selv.

Få en en hjælpende hånd udefra af en bedemand, og I kan som pårørende finde mere tid til at være i sorgen og hinandens samvær. Yderligere kan I være sikre på, at bedemanden håndterer arbejdsopgaverne efter bedste kvalificerede evne. Det medvirker desuden til en større tryghed i processen.

Få svar på jeres spørgsmål

Planlægningen af en afskedsceremoni er forskelligartet, der afhænger af, om afdøde har udfyldt formularen “Min sidste vilje”. Er det tilfældet, har afdøde allerede besvaret og taget stilling til nogle af de spørgsmål, der skal afdækkes inden afskeden.

Er det ikke tilfældet, står I som pårørende med mange beslutninger foran jer. I denne situation kan bedemanden ligeledes spare med jer omkring, hvilke løsninger der egner sig bedst til afskedsceremonien af jeres kære. Som familie kan I være af forskellig overbevisning omkring, hvordan afskeden skal foregå, derfor kan en person udefra hjælpe med at forene jeres ønsker.

Vælg den rette bedemand for jer

Det kræver tillid at overrække en bedemand nogle af jeres mest sårbare opgaver i en tid, hvor I har meget at forholde jer til i forvejen. Det kan besværliggøre valget omkring, hvilken bedemand I ønsker at kontakte.

Den vigtigste retningsviser er, at I føler jer trygge og mødt i jeres situation af den bedemand, I kontakter. I kan på forhånd læse mere om begravelsesforretningens værdier, årrække af erfaring og faglighed, inden I beslutter jer.

Leder du efter en bedemand i Fjerritslev, Pandrup eller Vesthimmerland , kan I med fordel kontakte Skatt Christensen begravelsesforretning, eftersom de håndterer enhver opgave med stort engagement, respekt og forståelse.

En bedemand kan varetage et væld af forskellige opgaver, hvorfor de er en stor hjælp for pårørende i sorg. Det er dog vigtigt, at I føler jer trygge ved samarbejdet, derfor kan I med fordel vælge jeres næste bedemand med omhu.