Når et familiemedlem eller en nær ven afgår ved døden

Når et familiemedlem eller en nær ven afgår ved døden, og sorgen er helt frisk hos de efterladte, kan det være yderst svært at skulle planlægge en begravelse. Det ved bedemændene godt, og de er uddannede i at gennemføre sådan en planlægning på bedst mulige vis, så du bliver hjulpet godt igennem den svære tid.

Denne artikel indeholder ikke en opskrift på den perfekte begravelse, men den kan hjælpe med at give et overblik over nogle af de opgaver, du kan møde som efterladt.

Afdødes sidste vilje

De efterladte, der skal sørge for planlægningen, har mulighed for at føre afdødes sidste ønsker ud i begravelsen. Disse sidste ønsker, kan formidles af afdøde gennem dokumentet Min Sidste Vilje, og dermed fungere som en sidste hjælp til de efterladte.

Min Sidste Vilje giver mulighed for at berette om:

• Hvem der skal tages kontakt til, når døden indtræffer

• Om det kun er de nærmeste, der skal med til begravelsen

• Om der er ønske om en traditionel begravelse, en bisættelse eller en borgerlig ceremoni

• Hvorvidt afskeden skal ske i en kirke, og i så fald hvilken

• Hvad der skal ske med afdødes Facebook profil

Notér dine ønsker i Min Sidste Vilje

Dokumentet indeholder også en side, man kan udfylde med hvad som helst. Måske ønsker afdøde, at præsten skal fortælle en bestemt historie i kirken, eller også kan der efterlades en note om, at man ikke er så glad for roser. Det er op til afdøde at udfylde Min Sidste Vilje, og det giver de efterladte en ro på, når begravelsen skal planlægges.

Hvilken bedemand skal man vælge?

Alle bedemænd uddannes på samme vis, men der er jo altså ting, man ikke kan lære ved uddannelse. Omsorg, empati og respekt er tre yderst vigtige egenskaber at have som bedemand, og disse egenskaber skinner oftest igennem hos den rigtige bedemand.

Tag telefonisk eller fysisk kontakt

Det er bedst at tage telefonisk eller fysisk kontakt til bedemanden, hvis du ønsker at få en fornemmelse af vedkommende, inden du træffer dit valg. Du kan finde en bedemand i Aalborg hos Aalborg Ny Begravelse , som fremfor alt sørger for praktisk hjælp og stor tryghed i en meget svær tid.