Indhold leveret af Yousee

Hvis du er, som de fleste danskerne er, så bruger du internettet hver eneste dag. På Facebook, på jobbet og på skolens intranet er blot få eksempler på de måder, vi bruger internettet på. Rigtig mange danskere har adgang til internettet via en bredbåndsløsning, men flere og flere får i disse år mulighed for at tilkoble deres ejendomme eller lejlighed til fibernettet og få stabilt internet. Men hvad er fibernet, og hvilke muligheder ligger der i teknologien, som du skal være opmærksom på? Læs mere her i artiklen, hvor vi går i dybden med fænomenet fibernet.

Hvad er fibernet?

Fibernet er en teknologi, der via lyslederkabler sikrer lynhurtigt og stabilt internet. Den store kontrast til den traditionelle teknologi, der er baseret på enten coax eller DSL-nettet, er, at internettet i stedet for lys transporteres via kabel-tv-stikket eller ejendommens telefonstik.

Der er altså tale om en teknologi, der muliggør en væsentligt hurtigere forbindelse kombineret med en omfattende kapacitet, så flere brugere kan være på og anvende internettet på samme tid, uden at det volder problemer for de øvrige. Det gælder i øvrigt både down- og upload, så uanset om du streamer eller uploader videoer til Facebook, kan du forvente en lynhurtig forbindelse.

Hvem egner fibernet sig til?

Fibernet er i grove træk for alle, der bruger internettet til mere end bare at læse mails eller avis online. Du har måske en eller flere børn, som gladelig streamer eller gamer med vennerne? I så fald vil du med en almindelig bredbåndsforbindelse være mere eksponeret over for at opleve udfald og en lav hastighed, end tilfældet som hovedregel er med fibernettet. Det skyldes, at fibernettet er udviklet til at håndtere højere hastigheder og et større forbrug af data end alternativerne.

Som hovedregel er fibernet en anelse dyrere end de øvrige løsninger, men prisen er ikke noget, der bør skræmme dig væk. Den er nemlig på alle måder spiselig, når du sammenholder det med, hvad du får for pengene. Alt afhængigt af, hvor du bor, og hvilken forbindelse du ønsker, kan du indhente tilbud fra de forskellige udbydere af fibernet, der kan levere en løsning til dit område. Du kan læse mere om fibernet her, hvor du også finder information om fordelene ved fiber kontra bredbånd mv.

Et marked i vækst

Der er ingen tvivl om, at fiber er kommet for at blive. I disse år bliver der gravet og lagt kabler mange steder i Danmark, og det betyder, at antallet af husstande og ejendomme, hvor fibernet er en mulighed, vokser markant. Samtidig betyder det, at priserne bliver mere konkurrencedygtige, hvorfor flere kan være med, og at det bliver en mere attraktiv løsning sammenholdt med fx bredbånd.

Du kan derfor med fordel undersøge, om du allerede nu kan få fibernet i din husstand, eller om der er planer om, at du inden for kortere tid kan forvente, at det bliver muligt. Kontakt evt. de enkelte selskaber, og hør om deres planer vedrørende fiber i dit område.