Det traditionelle banklån møder hård konkurrence fra nye digitale lån, der kan bryste sig med lynhurtig behandlingstid og udbetaling.

Skimmer man ned over låneudbyderne på det uafhængige sammenligningssite TjekLån ser man, at en lang række mere eller mindre kendte banker tilbyder online lån til danskerne. Fælles for alle disse er det, at hurtig behandlingstid og hurtig udbetaling er et centralt argument.

Online lån har de seneste år vundet frem i form af kviklånet, også kendt som sms-lån, mikrolån eller hurtiglån. Dette lån er kendetegnet ved at du betaler lidt ekstra i form af renter eller stiftelsesomkostninger, men til gengæld for denne højere pris vil du kunne få et hurtigt lån uden de store spørgsmål.

Lån uden sikkerhed og uden undskyldninger

Selvom mange af de nye spillere indenfor udlånsbranchen har mindre kendte navne end bankverdenens velkendte mastodonter, så er der ingen tvivl om, at den økonomiske sikkerhed alligevel er i top. I Danmark er alle finansielle virksomheder nemlig under opsyn af den statslige myndighed Finanstilsynet, der har til opgave at sikre, at landets finansielle forretninger opererer efter loven. Grundet denne kontrol kan du trygt optage et lån hos et ukendt selskab.

Privatøkonomi er ofte et ømtåleligt emne, men med et online lån behøver du ikke forklare, hvad pengene skal bruges på. Dette står i skarp kontrast til det gammeldags banklån, hvilket du ikke kan forvente godkendt uden et forhør omkring det nærmere formål med dit lån efterfulgt af flere dages papirarbejde.

Mens de fysiske bankfilialer lukker ned på stribe, så stiger antallet af nye online låneselskaber år for år. Denne udvikling forventes at fortsætte i samme retning de kommende år. Grundet mængden af låneudbydere har TjekLån valgt at fokusere på de skarpeste lånetilbud på det danske lånemarked og præsenterer kun de bedste og billigste lån, så deres brugere ikke risikerer at ende med et dårligt lånetilbud.

Husk hovedet når du låner penge

Årsagerne til at have behov for et hurtigt lån kan være mange, og de smarte online lån kan være enormt praktiske, hvis du eksempelvis ender i en situation, hvor du har et akut behov for penge til at udbedre en pludselig opstået skade.

Eksperterne fraråder dog at du optager et lån, blot for at tilbagebetale et allerede eksisterende lån. I en sådan situation anbefales det i stedet at fokusere på at skille sig af med den eksisterende gæld, inden man stifter ny. Det samme råd gør sig gældende, hvis man er endt i RKI registret, hvilket endvidere medfører, at de fleste låneudbydere slet ikke vil tilbyde et lån.

Det gode lån kræver adskillige ansøgninger

Ønsker du at tage et lån anbefales det, at du lægger et budget, så du ved, at der er en sund balance mellem udgifter og indtægter. Du bør sikre dig at den månedlige afbetaling er inden for dit budget, så du altid har penge til rådighed.

Det bedste råd hvis du ønsker at tage et lån er, at du bruger en uafhængig sammenligningsside som TjekLån til at sammenligne lån. Her finder du de vigtigste oplysninger omkring lånets omkostninger, heriblandt nøgletallet ÅOP, den årlige omkostning i procent.

Når man har sporet sig ind på den ønskede lånesum og løbetid, så anbefales det at ansøge hos minimum tre låneudbydere. Det skyldes at de oplyste rentesatser blot er vejledende, og efter dine ansøgninger vil du modtage individuelt skræddersyede lånetilbud tilpasset din individuelle økonomiske situation. Følger du anbefalingen og indhenter flere lånetilbud, så kan du vælge det mest fordelagtige tilbud og vide dig sikker på, at du har fået det bedste lån til dit behov.